Minister Liška je spokojný s asi 90-percentnou profesionalizáciou brigády

23.02.2005 Celý región

Minister obrany Juraj Liška je spokojný s úrovňou profesionalizácie mechanizovanej brigády generála Rudolfa Viesta v Prešove. Dosiahla úroveň asi 90 percent....
Minister obrany Juraj Liška je spokojný s úrovňou profesionalizácie mechanizovanej brigády generála Rudolfa Viesta v Prešove. Dosiahla úroveň asi 90 percent. Konštatoval to 22. februára pred novinármi na záver svojho pracovného výjazdu do Prešova.

V rámci výjazdu minister začal aj oficiálnu kampaň svojho rezortu pod názvom Verbunk. V besedách so stredoškolákmi a vysokoškolákmi chce presviedčať mladých ľudí, aby sa zaujímali o prácu v Ozbrojených silách (OS) SR. Minister zvýraznil, že ich plná profesionalizácia v roku 2007 bude síce znamenať koniec základnej vojenskej služby, ale nezanikne branná povinnosť. na túto tému mal minister aj najviac otázok od mladých ľudí v dnešných besedách.
Liška uviedol, že výsledkom reformného procesu v OS má byť vojsko s 19 500 profesionálmi a 4500 civilmi. Práve tu vidí perspektívu zamestnania pre dnešných mladých ľudí. Do roku 2010 sa zníži aj počet posádok v mestách SR, a to zo súčasných 86 na 22.
(jj)
 

Vyberte región